Кулинарни рецепти » Зелеви сарми с кайма и прясна сланина

 Зелеви сарми с кайма и прясна сланина

Продукти: (за 8 порции)

• 24 листа от кисела зелка
• 1 кг кайма /смес/
• 2 с.л. олио
• 4-5 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• суха чубрица
• сух джоджен
• черен пипер сол

Начин на приготвяне:

Избираме по-големи зелеви листа и изрязваме дебелите им жили.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме почистения и измит ориз, захлупваме и задушаваме десетина минути на умерен огън. Отстраняваме от огъня и прибавяме каймата, стритите чубрица и джоджен, червения и черния пипер. Посоляваме съвсем леко.

Завиваме от тази смес сарми в зелевите лиса. Покриваме дъното на тенджерата с нарязаната на тънки филийки сланина, нареждаме отгоре сармите и ги заливаме с топла вода, колкото да ги покрие. Притискаме ги с плоска чиния и ги варим отначало на умерен, а след това на тих огън, докато останат на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало