Кулинарни рецепти » Заешка яхния

 Заешка яхния
/Германия/

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг заешко месо
• 60 г краве масло
• 1 глава лук
• 2 ч.ч. телешки бульон
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• 2 дафинови листа
• 8 зърна от хвойна
• 2 с.л. червен пипер
• 1-2 щипки сушена мащерка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го нарязваме на кубчета. Задушаваме го леко в маслото, след което прибавяме ситно нарязания лук и пържим, докато омекне.

Сипваме бульона и размитото доматено пюре, слагаме дафиновите листа и поръсваме червения пипер, счуканата хвойна и стритата мащерка. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, захлупваме и варим на тих огън 50 мин.

Накрая сипваме сметаната, разбъркваме и държим на огъня още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало