Кулинарни рецепти » Голи сарми

 Голи сарми

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г кайма /смес/
• 3 яйца
• 1 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Смесваме каймата с 1 разбито яйце, изчистения, измит и подсушен ориз, ситно нарязания лук, черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре и с мокри ръце оформяме продълговати кюфтета, които потапяме в смес от останалите разбити яйца и ситно нарязания магданоз. Изпържваме ги в сгорещеното олио, докато станат златисти.

Прехвърляме кюфтетата в тенджера с широко дъно и ги оставяме да изстинат. Към мазнината, в която сме пържили кюфтетата, прибавяме леко запеченото брашно и го запържваме. След това наливаме 2-3 ч.ч. топла вода, разбъркваме и изсипваме при кюфтетата. Захлупваме тенджерата и варим на тих огън, докато ястието остане на мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало