Продукти: (за 8 порции)
• 600 г свинско месо
• 1,5 кг кисело зеле
• 100 г сланина
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 300 г пушени гърди
• 300 г чеснов салам
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. сухо червено вино
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на кубчета, разтопяваме я в тиган и запържваме в нея измитото, леко посолено и нарязано на парчета месо. Прибавяме 1 глава лук, нарязана на ситно, и съвсем леко го запържваме.
На дъното на тенджера под налягане нареждаме с мазната страна надолу парченца от кожата на пушените гърди /или кожа от сланина/, а отгоре разстиламе половината от зелето, което предварително сме нарязали на ивички.
След това слагаме морковите, нарязани по дължина на 3-4 парчета, 1 цяла обелена глава лук, запърженото месо, нарязаните на кубчета пушени гърди, нарязания на кръгчета салам и дафиновия лист и покриваме с останалото зеле. Поръсваме с черен пипер и заливаме с размитото в 1 ч.ч. вода доматено пюре и виното.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и задушаваме 30 мин.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...