Продукти:
• 750 г агнешко месо
• 1 ч.ч. булгур
• 1 пакетче краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета, измиваме го, посоляваме и задушаваме с малко вода до омекване. Заливаме с 3-4 ч.ч. топла вода и варим 15-20 минути. Прибавяме булгура и маслото и варим на тих огън.
Дръпваме ястието от огъня преди булгура да е поел цялата вода. Покриваме тенджерата с кърпа, слагаме отгоре капака и оставяме така да се задушава.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...