Кулинарни рецепти » Агнешко с булгур

 Агнешко с булгур

Продукти:

• 750 г агнешко месо
• 1 ч.ч. булгур
• 1 пакетче краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета, измиваме го, посоляваме и задушаваме с малко вода до омекване. Заливаме с 3-4 ч.ч. топла вода и варим 15-20 минути. Прибавяме булгура и маслото и варим на тих огън.

Дръпваме ястието от огъня преди булгура да е поел цялата вода. Покриваме тенджерата с кърпа, слагаме отгоре капака и оставяме така да се задушава.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало