Кулинарни рецепти » Задушено овче месо

 Задушено овче месо
(Австралия)

Продукти: (за 4 порции)

• 700 г месо
• 100 г зехтин
• 250 г лук
• 250 г домати
• 1 връзка пресен чесън (само зелените пера)
• 1 клонка розмарин
• сокът на 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от ципите и го нарязваме на порции. Поръсваме го със сол, черен пипер, лимоновия сок и наситнения чесън.

Покриваме дъното на по-дълбока тенджера с кръгчета домати, резенчета лук, филийки картофи и пера от чесън, нарязани на дребно. Месото слагаме в средата, а отгоре редим отново в същия ред останалите продукти.

Най-отгоре покриваме с подправките. Наливаме зехтина, виното и малко вода. Захлупваме и варим на много тих огън до сваряването на месото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало