Кулинарни рецепти » Задушено овче месо

 Задушено овче месо
(Австралия)

Продукти: (за 4 порции)

• 700 г месо
• 100 г зехтин
• 250 г лук
• 250 г домати
• 1 връзка пресен чесън (само зелените пера)
• 1 клонка розмарин
• сокът на 1 лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от ципите и го нарязваме на порции. Поръсваме го със сол, черен пипер, лимоновия сок и наситнения чесън.

Покриваме дъното на по-дълбока тенджера с кръгчета домати, резенчета лук, филийки картофи и пера от чесън, нарязани на дребно. Месото слагаме в средата, а отгоре редим отново в същия ред останалите продукти.

Най-отгоре покриваме с подправките. Наливаме зехтина, виното и малко вода. Захлупваме и варим на много тих огън до сваряването на месото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Начало