Кулинарни рецепти » Джолан по италиански

 Джолан по италиански

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг говежди джолан
• 2 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1,5 к.ч. червено вино
• 1 ч.л. доматено пюре
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме добре джолана и го варим в продължение на 1 час с нарязания на филийки чесън.

Прибавяме виното, размитото с малко студена вода доматено пюре, обелените скилидки чесън цели, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол. Оставяме ястието да се задушава на умерен огън, докато месото омекне съвсем, а сосът се сгъсти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало