Кулинарни рецепти » Яхния от телешко месо и дюли

 Яхния от телешко месо и дюли

Продукти: (за 5 порции)

• 800-900 г телешко месо
• 700-800 г дюли
• 1,5 с.л. захар
• 1 препълнена с.л. брашно
• 1 пакетче краве масло
• 2-3 глави лук
• канела, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме дюлите на по 3-4 резена, без да ги белим. Почистваме ги от семената, овалваме ги в брашно и ги запържваме в разтопеното масло, като внимаваме да не потъмнеят.

В същата мазнина запържваме обеления и настърган лук и нарязаното на кубчета телешко месо. След това наливаме малко топла вода, посоляваме и задушаваме, докато месото омекне.

Нареждаме отгоре запържените дюли и оставяме ястието да ври на тих огън. Когато яхнията е почти готова, прибавяме захарта и препеченото брашно, а след това и канелата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало