Кулинарни рецепти » Задушен заек

 Задушен заек

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 заек
• 150 г сланина
• 1 кафена чаша олио
• 4-5 парчета моркови
• 4-5 парчета керевиз
• 2 малки глави лук
• 1 кафена чаша вино
• 3-4 скилидки чесън
• 1 с.л. доматено пюре
• 1-2 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• черен пипер, бахар, сол

Начин на приготвяне:

Мариноваме заека и го нарязваме по ставите, като гърба запазваме цял. Изчистваме жилките и кожичките, след което шпиковаме месото с малко моркови, керевиз, сланина и чесън. Пържим в сгорещеното олио. Изваждаме изпърженото месо и посоляваме.

В същата мазнина запържваме нарязания на дребно лук. Сипваме брашното и пържим, докато стане златисто. Прибавяме останалите моркови, керевиз и чесън, доматеното пюре, дафиновия лист, черния пипер и бахара.

Връщаме месото отново в запръжката. Наливаме виното, а когато се поизпари, доливаме вода. Варим, докато месото омекне и поднасяме с пасирания сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало