Кулинарни рецепти » Леща със сини сливи

 Леща със сини сливи

Продукти: (за 5-6 порции)

• 400-500 г леща
• 200 г пушено месо
• 1 глава лук
• 200 г сини сливи
• 3 с.л. оцет
• 1 глава чесън
• суха чубрица, червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистената и измита леща сваряваме с месото и нарязания на ситно лук.

Попарваме сливите с вряла вода, оставяме ги така 1 нощ, изплакваме ги и също ги прибавяме в лещата. Слагаме и нарязания на филийки чесън, подправяме със сол, чубрица и червен пипер и варим още половин час.

Преди сервиране подкиселяваме ястието с оцет.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало