Продукти: (за 4 порции)
• 600 г шарено свинско месо
• 100 г пушени гърди
• 2 глави лук
• 1 зелка
• черен и червен пипер
• 1 с. л. олио
• червен и черен пипер
Начин на приготвяне:
Запържваме лука в малко олио и прибавяме прибавяме нарязаното на хапки свинско месо и половината наситнени пушени гърди. Кавардисваме леко сместа, без да я солим.
На дъното на тенджера поставяме 2-3 цели зелеви листа. Свиваме сарми в останалите листа, като всяко листо посипваме първо със смес от червен и черен пипер и слагаме с лъжица от сместа.
Редим сармите на 2 реда, като отгоре поставяме отново няколко цели зелеви листа и парченца от останалите пушени гърди. Затискаме с чиния, сипваме вода и зелев сок до нивото на последния ред и варим на тих огън до омекване на зелето.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...