Кулинарни рецепти » Телешко соте

 Телешко соте

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г крехко телешко месо
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 4 скилидки чесън
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме измитото и подсушено телешко месо на тънки ивици, овалваме го в брашното и го изпържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме го и го оставяме да се отцеди от мазнината.

В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, и изпърженото месо и разреждаме с 2 ч.ч. вода.

Варим ястието на умерен огън, докато остане на мазнина и със съвсем малко сос /около 40 мин/. Малко преди да отстраним от огъня, посоляваме, прибавяме счукания чесън и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало