Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г агнешко месо
• 3 глави лук
• 1 к.ч. брашно
• 2 връзки пресен чесън
• 1 пакетче краве масло
• черен пипер, чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на парчета, заливаме с вода, колкото да го покрие и слагаме на огъня. Прибавяме ситно нарязаните лук и чесън, черен пипер, чубрица и сол на вкус. Варим на тих огън, докато месото омекне.
Запържваме брашното в разтопеното масло, разреждаме с малко гореща вода и изсипваме запръжката при месото. Разбъркваме ястието, оставяме да поври още няколко минути и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...