Продукти: (за 4 порции)
• 600 г свинско месо от бута
• 2 с.л. олио
• 2 глави лук
• 3-4 средно големи картофа
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме мазнините от месото, нарязваме го на малки кубчета и го слагаме в нагорещена суха тенджера. Държим тенджерата отворена на умерен огън, докато месото побелее, като постоянно бъркаме с дървена лъжица. После наливаме мазнината и запържваме леко месото.
Прибавяме нарязания на филийки лук и го запържваме до златисто. Поръсваме с червения пипер, разбъркваме, слагаме нарязаните на кубчета картофи и наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите. Захлупваме и варим на умерен огън, докато месото и картофите омекнат. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер. Поднасяме кебапа топъл.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...