Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 агнешко бутче
• 250 г кайма /смес/
• 1 филия сух хляб
• 5 стръка зелен лук
• 1 яйце
• 1 к.ч. мазнина
• 2 моркова
• 2 картофа
• 1 малка глава целина
• 1 дафинов чист
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме бутчето по дължина и изваждаме коста. Начукваме месото и посоляваме.
Смесваме каймата с разбитото масло, накиснатия и отцеден хляб, ситно нарязания лук, яйцето, магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разстиламе плънката върху месото, навиваме го на руло и го завързваме. Запържваме го в сгорещената мазнина, докато се зачерви равномерно.
Прибавяме морковите, картофите, целината, дафиновия лист и 10-15 зърна черен пипер. Наливаме 2 ч.ч. гореща вода и задушаваме на умерен огън.
Щом месото омекне го изваждаме, а зеленчука претриваме и връщаме в соса. Прибавяме брашното, размито във виното, и варим 5-6 мин. Нарязваме рулото на филийки и го заливаме с приготвения сос.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...