Кулинарни рецепти » Агнешко с домати

 Агнешко с домати

Продукти:

• 700 г агнешко месо
• 2 моркова
• 2 скилидки чесън
• 3 глави лук
• 2 чушки
• 7-8 домата
• 3 с.л. олио
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го пържим няколко минути в сгорещеното олио.

Добавяме нарязаните моркови, лук и чесън, наливаме малко вода, посоляваме и поръсваме с червения пипер. Захлупваме ястието и го оставяме на умерен огън.

Щом продуктите поомекнат, прибавяме нарязаните чушки и задушаваме 10 минути. Накрая сипваме настърганите домати и варим още 5 минути, като бъркаме непрекъснато.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало