Продукти: (за 4 порции)
• 4 свински котлета /по 200 г/
• 30 г краве масло
• прясно смлян бял пипер
• 4 с.л. ситно нарязан лук
• 2 с.л. винен оцет
• 1 с.л. мед
• 250 мл обезмаслена сметана
• 1 с.л. смесени сухи подправки за месо
• 2 ч.л. естрагон
• 3 ч.л. трапезна майонеза
• сол
Начин на приготвяне:
В разтопеното масло запържваме от двете страни котлетите, които предварително сме изтънили с дървено чукче. Солим със сол и бял пипер, прехвърляме ги в тавичка, наливаме малко вода, завиваме с фолио и задушаваме във фурната 15 мин.
В мазнината, в която сме пържили котлетите, задушаваме лука. Прибавяме размития в оцета мед, разбъркваме и сваляме от котлона. Сипваме размесените майонеза и сметана, подправяме с естрагон, сол и бял пипер и връщаме на по-слаб огън, като бъркаме непрекъснато, за да не заври сосът. Готвим 3-4 мин.
Разпределяме котлетите в топли чинии и отстрани сипваме от соса.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...