Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг заешко месо
• 500 г дребни лукчета /арпаджик/
• 50 г сланина
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 дафинови листа
• 4 с.л. олио
• 7-8 зърна черен пипер
• 4-5 зърна бахар
• смлян черен пипер
• сол
• 1-2 ч.ч. оцет за маринатата
Начин на приготвяне:
Киснем заешкото месо 5-6 часа в марината, приготвена от равни количества вода и оцет. Измиваме го, нарязваме го на парчета и намазваме парчетата с мазнина.
Нареждаме месото в глинен гювеч и го покриваме с един ред цели обелени лукчета. Върху арпаджика нареждаме малки парченца сланина, добавяме зърната бахар и черен пипер и заливаме с подсолена гореща вода, така че водата да е 1 см над продуктите.
Захлупваме, замазваме капака с тесто и варим около 3 часа на тих огън. Готовото ястие поръсваме с черен пипер.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...