Кулинарни рецепти » Боб с рагу в гърне

 Боб с рагу в гърне

Прoдукти:

• 1ч.ч зрял боб
• 500 г рагу
• 1 глава лук
• 1 суха чушка
• 1 морков
• 1 ч.л брашно
• 1 ч.л червен пипер
• 1с.л олио
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме боба. Изсипваме го в глинено гърне и наливаме вода до средата. Загряваме но огъня и щом водата заври, я сменяме с топла.

Нарязваме лука, моркова и рагуто. Пускаме ги в гърнето заедно със сухата чушка. Посоляваме. Захлупваме плътно и готвим на умерен огън. След омекване на месото го изваждаме, обезкостяваме и връщаме в гърнето.

Сгорещяваме маслото, пускаме в него брашното и червения пипер, запържваме и сипваме при боба. Преди снемане от огъня поръсваме с магданоз и джоджен.

Автор: Иванка Анкова

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало