Кулинарни рецепти » Заек с бира

 Заек с бира

Продукти:

• 1 заек, нарязан на порции
• 6 моркова
• 600 г гъби
• 20 малки лукчета
• 1 лимон
• 1 дафинов лист
• 3-4 стръка мащерка
• 500 мл бира
• 3-4 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме заешкото месо и го подсушаваме. Изпържваме го до златисто в сгорещеното олио.

Обелваме лукчетата. Нарязваме морковите на тънки кръгчета. Почистваме гъбите, нарязваме ги на четвъртинки и поливаме с лимоновия сок. Наръсваме заешкото със стрития дафинов лист и мащерката. Посоляваме, поливаме с бирата и добавяме 1/2 л вода.

Варим 15 минути и прибавяме морковите, лукчетата и гъбите. Захлупваме съда и задушаваме още 30 минути.

Проверяваме дали месото е станало крехко и го прехвърляме в тавичка. Наръсваме с черен пипер. Сгъстяваме соса и поливаме с него месото.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало