Кулинарни рецепти » Варени меса по португалски

 Варени меса по португалски

Продукти:

• 300 г телешко месо
• половин пиле
• 1 свинско ухо
• 2 свински крачета
• 300 г свински ребра
• 300 г шарена сланина от корема
• 100 г пушен колбас
• 3 големи моркова
• 1 прясна зелка
• 5-6 картофа
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелето на големи парчета, а морковите и картофите на колелца. Смесваме всички меса и ги варим в голямо количество подсолена вода, докато са напълно готови.

Изваждаме месото и слагаме в бульона нарязаните зеленчуци. Варим до готовност.

Нарязваме месото на парчета и заедно със зеленчуците го нареждаме в голямо плато. Гарнираме със сварени ориз и фасул. Бульона от варенето използваме за супа.

Автор: Михаил Каменов

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало