Кулинарни рецепти » Агнешко с бяло вино

 Агнешко с бяло вино

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг агнешко месо от гърдите, плешката или врата
• 1-2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.ч. вода
• 10 зърна черен пипер
• 1 връзка корени за супа
• 2 жълтъка
• 20 малки лукчета
• 1/2 к.ч. оцет
• 2 бучки масло, колкото орех
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета, запържваме го в половината масло, Щом се зачерви, посоляваме и прибавяме брашното. Продължаваме да пържим, докато брашното порозовее.

Наливаме бялото вино и врялата вода, слагаме черния пипер и завързаните на снопче корени за супа. Оставяме ястието да ври на слаб огън 15 минути.

Пускаме обелените малки лукчета и варим до готовност на месото.

Прецеждаме соса и застройваме с жълтъците, разбити с оцета. Прибавяме към него останалото масло.

Подреждаме месото в чинии, гарнираме със сварените лукчета и заливаме обилно със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало