Продукти: (за 4 порции)
• 4 пържоли
• 1 голяма глава лук
• 40 г брашно
• 60 г мас
• 3 с.л. червено вино
• 4-5 кисели краставички
• индийско орехче
• смлян черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Начукваме леко пържолите, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ги оставяме малко да отлежат.
Изпържваме ситно нарязания лук в маста, прибавяме пържолите, изпържваме ги от двете страни, наливаме вода и задушаваме до омекване. При задушаването ги поливаме със соса, а ако е нужно, добавяме още топла вода.
Изваждаме омекналите пържоли. Изпаряваме соса, докато остане на мазнина, прибавяме брашното и го запържваме. Наливаме вода, разбъркваме, прибавяме смляно индийско орехче и сваряваме.
Връщаме отново пържолите, прибавяме нарязаните на кубчета краставички и наливаме виното. Леко задушаваме.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...