Продукти: (за 2-3 порции)
• 600 г агнешко месо
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 жълтък
• 1 ч.л. лимонов сок
• 1/2 ч.л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото, измиваме го и го нарязваме на големи хапки. Поръсваме с черен пипер и сол. Овалваме всяко парче в брашното и го запържваме леко в загрятото олио.
Нареждаме парчетата в тенджера, наливаме топла вода, колкото да ги покрие, и варим на тих огън, докато месото омекне напълно.
Разбиваме жълтъка с лимоновия сок, прибавяме 1-2 с.л. сос от месото и сипваме сместа в ястието. Разбъркваме с дървена лъжица и държим на огъня, докато сосът се сгъсти.
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...