Продукти: (за 6 порции)
• 1 заек /около 1,5 кг/
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. оцет
• 1 ч.ч. подсладено бяло вино
• 2 с.л. смлени бадеми
• 2 дафинови листа
• индийско орехче, канела
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме заека, нарязваме го на парчета и го слагаме да кисне една нощ във вода, подкиселена с оцета. След това отцеждаме месото, подсушаваме го и запържваме в олиото до зачервяване.
Заливаме го с виното. Прибавяме канелата, дафиновите листа, индийско орехче, черен пипер и сол. Наливаме с 1 1/2 ч.ч. гореща вода и варим на тих огън, докато водата се изпари и остане само гъст сос.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...