Продукти: (за 6 порции)
• 500 г телешка кайма
• 1 глава лук
• 1 прясна зелка
• 3 ч.ч. сгъстен доматен сос
• 1/2 ч.ч. сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера на умерена температура запържваме каймата и нарязания на филийки лук.
Щом покафенеят, сипваме доматения сос и зелето, нарязано на ивички. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, захлупваме и варим на умерен огън, докато зелето омекне. От време на време разбъркваме.
Преди сервиране подправяме със сметаната.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...