Кулинарни рецепти » Свинско с целина

 Свинско с целина

Продукти: (за 8 порции)

• 1 кг свинско месо
• 1,5 кг целина /с листата/
• 1 глава лук
• 2 яйца
• 2-3 лимона
• 1 непълна ч.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, подсушаваме го, нарязваме го на порции, посоляваме го и го запържваме в сгорещеното олио, след което го пущаме в 1 л гореща вода и го варим 1 час на умерен огън.

Измиваме главите целина и ги нарязваме на малки кубчета, а листата нарязваме на едро. Накисваме целината десетина минути в солена вода, отцеждаме я и я слагаме при месото заедно със ситно нарязания лук, който леко сме позапържили.

Посоляваме и варим ястието още 40 мин на умерен огън. Разбиваме яйцата с лимоновия сок, разреждаме с малко бульон от тенджерата и заливаме месото с приготвения сос. Накрая поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало