Продукти:
• 700-800 г овче месо
• 5-6 глави лук
• 2 моркова
• 2 корена от магданоз
• 1 парче целина
• 7-8 картофа
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/4 ч.л. черен пипер
• 1 ч.ч. червено вино
• 5 с.л. мазнина
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на дребни парченца, измиваме го и го задушаваме на слаб огън в сгорещената мазнина.
Щом месото поомекне, прибавяме едро нарязаните лук, моркови, целина, магданоз. Поръсваме с червен и черен пипер, заливаме с гореща вода (да се покрие месото) и посоляваме. Варим на умерен огън.
След омекване на месото пускаме картофите, нарязани на кръгчета, заливаме с виното, захлупваме плътно тенджерата с капака и доваряваме ястието на тих огън.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...