Продукти:
• 700-800 г овче месо
• 5-6 глави лук
• 2 моркова
• 2 корена от магданоз
• 1 парче целина
• 7-8 картофа
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/4 ч.л. черен пипер
• 1 ч.ч. червено вино
• 5 с.л. мазнина
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на дребни парченца, измиваме го и го задушаваме на слаб огън в сгорещената мазнина.
Щом месото поомекне, прибавяме едро нарязаните лук, моркови, целина, магданоз. Поръсваме с червен и черен пипер, заливаме с гореща вода (да се покрие месото) и посоляваме. Варим на умерен огън.
След омекване на месото пускаме картофите, нарязани на кръгчета, заливаме с виното, захлупваме плътно тенджерата с капака и доваряваме ястието на тих огън.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...