Кулинарни рецепти » Азу по грузински

 Азу по грузински

Продукти:

• 500 г говеждо филе
• 100 г кисели краставички
• 50 г кетчуп
• 50 г масло
• 1 ч.л. брашно
• 1-2 люти чушлета
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме тлъстините и жилите от месото, нарязваме го на по-дебели ивички и в голям тиган го изпържваме в сгорещена мас.

След около 2 минути прибавяме нарязаните краставички, ситно нарязаните люти чушлета, поръсваме с брашното и червения пипер и изпържваме всичко. Заливаме с кетчупа, разреден в 4 с.л. вода, посоляваме, поръсваме с черния пипер и варим още няколко минути.

Поднасяме азуто с препечен хляб или пържени хлебни хапки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало