Кулинарни рецепти » Овнешко с праз

 Овнешко с праз

Продукти:

• 850 г овнешко месо
• 7-8 стръка праз
• 100 г краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• 3 яйца
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на късчета, посоляваме и го варим в малко вода до полуомекване.

Нарязваме на едро праза, задушаваме го до полуомекване в мазнината и малко вода, посоляваме и разбъркваме с червения пипер. Прибавяме месото и варим до омекване.

След това изсипваме ястието в тавичка. Заравняваме и притискаме с дървена лъжица. Заливаме с разбитите с малко вода яйца и запичаме във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало