Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 кг свинско месо
• 500 г арпаджик
• 500 г картофи
• 4-5 домата
• 1 к.ч. разтопено краве масло /или олио/
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 ч.л. стрита суха чубрица
• 1 с.л. натрошен сух джоджен
• сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото, измиваме го и го нарязваме на кубчета. Изпържваме го в сгорещената мазнина и го изваждаме с решетестта лъжица.
Сипваме в същата мазнина доматите, които сме обелили и настъргали на едро ренде. След десетина минути прибавяме обеления арпаджик и подправките и задушаваме 2-3 мин.
Връщаме месото, наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, захлупваме и варим на тих огън. Когато месото омекне, прибавяме обелените и нарязани на кръгчета картофи, посоляваме на вкус, захлупваме и продължаваме да варим, докато омекнат и картофите.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...