Кулинарни рецепти » Дювеч

 Дювеч

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г свинско месо
• 250 г телешко месо
• 1 к.ч. олио
• 3 с.л. ориз
• 700-800 г домати
• 1 малък патладжан
• 3 зелени пиперки
• 1 средно голяма тиквичка /около 200-300 г/
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• листа от целина
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме доматите на филии и ги слагаме в чиния. Почистваме чушките, патладжана и тиквичката, нарязваме ги на филийки и ги смесваме с нарязания на филийки лук, ситно нарязания магданоз и накълцаните листа от целина. Слагаме тази смес в друга чиния, посоляваме, поръсваме с черен пипер, заливаме с олиото и оставяме зеленчуците да престоят десетина минути, за да пуснат сока си.

Покриваме дъното на пръстен съд с половината от нарязаните домати. Отгоре разстиламе половината от зеленчуците. Върху тях нареждаме нарязаното на хапки и леко посолено месо. Върху месото разстиламе останалия зеленчук, а най-отгоре нареждаме останалите домати. Заливаме с 2 ч.ч. вода и с олиото, което е останало в чинията. Захлупваме и задушаваме около 2 часа в слаба фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало