Кулинарни рецепти » Мусака от агнешки котлети и ориз

 Мусака от агнешки котлети и ориз

Прoдукти:

• 800 г агнешки котлети
• 1 и 1/2 ч.ч. ориз
• 2 връзки зелен лук
• масло
• олио
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме агнешките котлети с дебелина 1,5 см. Начукваме ги, натриваме с черен пипер и сол и оставяме да престоят 2 часа.

Почистения и измит ориз изпържваме в масло заедно с 2 връзки ситно нарязан пресен лук.

В тавичка нареждаме ред от агнешките котлети, върху тях ориз и пак котлети. Заливаме с вода и олио и печем в силна фурна.

Готовото ястие нарязваме с остър нож на парчета и поднасяме с гарнитура.

Автор: Красимир Димитров

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало