Кулинарни рецепти » Камби с карфиол и грозде

 Камби с карфиол и грозде

Продукти:

• 3-4 кг червени камби
• 1 глава карфиол
• 1 кг моркови
• грозде (бяло и червено)
• 1 глава целина с листата
• магданоз, хрян

За маринатата:

• 1 л оцет
• 1 л вода
• 120 г сол

Начин на приготвяне:

Избираме месести, добре узрели червени камби и ги почистваме от семенната част. Загряваме водата, оцета и солта и във врящата марината попарваме камбите 2 мин, за да омекнат леко.

Режем листата целина и магданоз на ситно и пълним камбите, а отворът запълваме с розичка от цветно зеле. Пълнените камби подреждаме в подходящ съд, дъното на който сме застлали с вишневи листа. Между редовете поставяме малки чепки ароматно грозде /напр. от сорта Болгар/, тънки резенчета хрян, кръгчета моркови и целина, нарязани с къдрав нож.

Заливаме със студена саламура, приготвена от водата, солта и оцета. Притискаме отгоре с венче от лозови пръчки и листа от вишна. Държим на студено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало