Кулинарни рецепти » Парени чушки с вино

 Парени чушки с вино

Продукти:

• 5 кг чушки

За маринатата:

• 1 л оцет /3%/
• 500 мл червено вино
• 500 мл вода
• 200 г сол
• 200 мл олио

Начин на приготвяне:

Изчистваме чушките от семенната част. Възвираме марината от посочените продукти и бланшираме в нея чушките по 2-3 мин.

Изваждаме ги, изчакваме да изстинат и ги нареждаме плътно в буркани. Заливаме с вряла марината и заваряме херметически. Не стерилизираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало