Кулинарни рецепти » Мариновани гъби

 Мариновани гъби

Продукти:

• 2 кг гъби от един сорт
• 2 ч.л. захар
• 2 ч.л. сол
• 300 мл вода
• 250 мл оцет
• 1 с.л. горчица
• 10 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 5 зърна бахар
• олио

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите, избърсваме хубаво с напоена в лимонов сок чиста кърпа и ги бланшираме 5-6 мин във вряща подсолена вода.

Приготвяме марината от всички изброени продукти без горчицата и варим в нея гъбите, отстранявайки периодично пяната с решетеста лъжица. Отцеждаме ги от маринатата и ги нареждаме плътно в чисти и сухи бурканчета.

Охлаждаме маринатата, размиваме горчицата в нея и заливаме гъбите. Отгоре ги запечатваме с 2 пръста олио. Завиваме отворите на бурканите с целофан, завръзваме с конец, затваряме с капачки и държим на тъмно и хладно място.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало