Кулинарни рецепти » Пържени патладжани

 Пържени патладжани

Продукти:

• 5 кг патладжани
• 2 връзки магданоз
• 5 глави чесън
• 1 ч.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните надлъжно на филийки, посоляваме и оставяме 1 нощ да си пуснат горчивия сок. Отцеждаме и ги изплакваме.

Сгорещяваме олиото и пържим в него патладжаните до златисто. Отцеждаме ги от мазнината, редим ги в буркани и ръсим между редовете наситнен магданоз и чесън.

Заливаме патладжаните с прецеденото от пърженето олио, затваряме бурканите херметически и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало