Кулинарни рецепти » Маринована тиква

 Маринована тиква

Продукти:

• 1 кг тиква
• 500 г захар или мед
• 300 мл винен оцет
• семена анасон
• 1 пръчица канела
• 1/3 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата и я нарязваме на кубчета с дебелина 3 см.

Смесваме оцетът със захарта и подправките и оставяме да заври. В горещата смес пускаме кубчетата тиква и варим 3 мин. Сваляме съда от огъня и го похлупваме. Оставяме да престои 24 часа, а после прецеждаме сместа през гевгир. Течността варим до сгъстяване.

Нареждаме тиквата в буркани и сипваме получената марината. Затваряме бурканите и прибираме на хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало