Кулинарни рецепти » Червени чушки в оцет

 Червени чушки в оцет

Продукти:

• 5 кг червени чушки
• 1,5 л оцет
• дафинови листа
• препържено олио

Начин на приготвяне:

Избираме малки, здрави и еднакви на големина червени чушки и им цепваме върховете. Нареждаме ги плътно в буркани, като тук-там слагаме дафинов лист.

Кипваме оцета и щом изстине, заливаме чушките. Отгоре наливаме по 1 пръст олио. Затваряме херметически и държим на хладно и тъмно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало