Продукти:
• 3,5 кг чорбаджийски чушки
• 500 г зелени домати
• 1 кг моркови
• 1 кг зеле
• 100 г чесън
• 300 г целина листа
• 500 г олио
• 1,6 л оцет
• 300 г сол
• 300 г захар
• черен пипер, бахар
• 3 дафинови листа
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на колелца, доматите надупчваме с вилица, а листата целина нарязваме на дребно. Изрязваме дръжките на чушките на 1 см от основата им. Зелето нарязваме на едри ивици. Нареждаме зеленчуците на пластове в по-голям съд.
Смесваме оцета, олиото, захарта, солта и подправките и кипваме за 10 мин. С изстиналата марината заливаме зеленчуците. Туршията е готова след 20 дни.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...