Продукти:
• 3,5 кг чорбаджийски чушки
• 500 г зелени домати
• 1 кг моркови
• 1 кг зеле
• 100 г чесън
• 300 г целина листа
• 500 г олио
• 1,6 л оцет
• 300 г сол
• 300 г захар
• черен пипер, бахар
• 3 дафинови листа
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на колелца, доматите надупчваме с вилица, а листата целина нарязваме на дребно. Изрязваме дръжките на чушките на 1 см от основата им. Зелето нарязваме на едри ивици. Нареждаме зеленчуците на пластове в по-голям съд.
Смесваме оцета, олиото, захарта, солта и подправките и кипваме за 10 мин. С изстиналата марината заливаме зеленчуците. Туршията е готова след 20 дни.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...