Продукти:
• 5 кг червени камби
• 3 кг моркови
• 2 глави целина
• 3 глави чесън
• 1 ч.ч. сол
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. оцет
• олио
Начин на приготвяне:
Счукваме чесъна, а останалите зеленчуци нарязваме на парченца и смиламе на машинка за месо. Объркваме ги хубаво със солта, захарта и чесъна, завръзваме ги в чиста тензухена кърпа и ги слагаме над дълбок съд 1 нощ да си пуснат сока. Към него прибавяме оцета и варим 10 мин.
Напълваме бурканчета със зеленчуковата смес, наливаме маринатата на 1 пръст под горната резка на буркана, допълваме с олио и затваряме херметически. Не стерилизираме.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...