Кулинарни рецепти » Туршия от пълнени патладжани

 Туршия от пълнени патладжани

Начин на приготвяне:

Избират се средно големи патладжани, измиват се, отрязват се дръжките им и се разполовяват. Внимателно се изстъргва семенната част. Посоляват се и се оставят да престоят 30 мин, за да се отцеди горчивият сок. Пускат се в кипяща вода за 4-5 мин, след което се изваждат, отцеждат се и се оставят да изстинат.

Нарязва се много на ситно малко бяло зеле, настъргват се няколко моркова, нарязват се на ситно няколко скилидки чесън, както и листа от магданоз и целина. Всички зеленчуци се смесват, посоляват се и сместа се претрива с ръце.

Плънката се разпределя в издълбаните половинки патлажани, които след това се съединяват, за да образуват цял патладжан, и се завързват с клончета от целина.

Нареждат се в големи буркани или друти подходящи съдове и се заливат с охладена саламура, приготвена от 1 л вода, 1 л.вода и 2 к.ч. сол.

Туршията се съхранява на сухо и хладно място.

Автор: Венета Митева

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало