Кулинарни рецепти » Краставички и грозде в оцет

 Краставички и грозде в оцет

Продукти:

• 1 голяма чепка бяло грозде
• 500 г корнишони
• 800 мл ябълков оцет
• 1 ч.л. сол
• 1 ч.л. бял пипер
• 1 ч.л. семена от копър
• 1 ч.л. кориандър

Начин на приготвяне:

Измиваме добре и почистваме гроздето и краставичките. Нареждаме ги на редове във висок буркан.

Слагаме да кипнат оцета, солта и подправките и заливаме с горещата марината. Оставяме буркана да престои 6 дни и съхраняваме на хладно.

Автор: Мариана Николова

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало