Кулинарни рецепти » Пълнени чушки със зелени доматчета

 Пълнени чушки със зелени доматчета

Продукти:

• 2,5 кг червена капия
• 500 г зелени доматчета
• 500 г червени камби (може и леко люти)
• 1 кг моркови
• 1 кг зеле
• 1,5 л вода
• 1 л оцет (6%)
• 200 г сол
• 2 връзки магданоз

Начин на приготвяне:

Избираме едри и здрави чушки, измиваме ги и ги изчистваме от семенната част. Бланшираме ги леко във вряща подсолена вода, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят добре.

Нарязваме на по-дребни парченца зелените домати, изчистените от семките камби и магданоза, зелето режем на тънки ивици, а морковите настъргваме на най-едрото ренде. Зелето претриваме добре със сол, а останалите зеленчуци посоляваме.

Разбъркваме всичко много добре и ги оставяме сместа да престои със солта 3-4 часа. Отцеждаме внимателно сока, който са пуснали зеленчуците, но не го хвърляме.

Възвираме водата, оцета и останалата сол и щом солта се разтвори, сваляме саламурата от котлона. Прибавяме в нея сока, който зеленчуците са си пуснали. Оставяме саламурата да изстине.

Пълним чушките плътно със зеленчуковата смес, подреждаме ги в буркани с отворите нагоре и ги заливаме със саламурата. Затваряме херметически бурканите и държим на хладно място. Не стерилизираме.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало