Продукти:
• 5 кг червени домати
• 4 кг зелени чушки
• 1 връзка магданоз
• 200 мл олио
• 10 г салицил
• сол
Начин на приготвяне:
Възвираме гореща вода, бланшираме в нея доматите за 1 мин, изваждаме ги и още горещи ги обелваме. Настъргваме ги, сипваме ги в тенджера и ги държим на котлона, докато изври водата.
Изпичаме почистените чушките, обелваме ги, нарязваме ги по-едро и ги пускаме в доматения сос. Посоляваме и варим още няколко минути, като накрая поръсваме с наситнен магданоз.
Изчакваме сместа да изстине и прибавяме салицил на прах. Разбъркваме добре, пълним бурканите и наливаме отгоре 2-3 см препържено олио.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...