Кулинарни рецепти » Пълнени картофени кюфтета

 Пълнени картофени кюфтета

Продукти:

• 1 кг картофи
• 1 яйце
• сол
• мазнина за пържене

За плънката:

• 300 г телешко месо
• 4 с.л. олио
• 1-2 глави лук
• 1 зелена чушка
• 1 парче джинджифил
• 2-3 зърна бахар
• 1 ч.л. червен пипер
• кориандър, кимион, канела
• индийско орехче
• черен пипер, сол

За панировката:

• 2 яйца
• 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 150 г галета

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, намачкваме ги и ги омесваме с яйцето. Нарязваме на ситно лука, джинджифила, чушката и месото.

Загряваме олиото и пържим 1-2 мин лука и джинджифила. Прибавяме чушката, а след 1-2 мин – месото. Когато месото побелее, добавяме подправките, пържим още 2-3 мин и отстраняваме от огъня.


С намазнени ръце разстиламе кръгове от картофеното пюре и слагаме във всеки по малко от плънката. Загъваме плънката в картофеното пюре и оформяме кюфтета.

Потапяме кюфтетата в разбитите яйца, към които сме прибавили наситнения магданоз, овалваме ги в галетата и ги изпържваме от двете страни в сгорещената мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало