Кулинарни рецепти » Ориз с кафе

 Ориз с кафе

Продукти: (за 4-5 порции)

• 300 г ориз
• 1 глава лук
• 3 с.л. масло
• 1 пълна с връх ч.л. смляно кафе
• 1 морков
• 1 резен зеле
• 1 корен от магданоз
• 1 резенче целина
• 2 с.л. препържено масло
• пащернак, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

В 750 мл подсолена вода варим изчистените и нарязани на ситно корени за супа и зелето. Прецеждаме бульона.

Сгорещяваме маслото и пържим в него до поруменяване нарязания на ситно кромид лук. Прибавяме изчистения и изплакнат добре ориз и продължаваме пърженето, докато стане стъклен. Наръсваме със смляното кафе и черния пипер.

Прехвърляме в намазнена тавичка и наливаме прецедения бульон от зеленчуците. Досоляваме при необходимост.

Печем, докато оризът напълно поеме течността. Изключваме фурната и заливаме ястието с препърженото масло.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало