Продукти: (за 4 порции)
• 8 по-едри моркова
• 1 ч.ч.сварен стар фасул или консервиран млечен грах
• 2 с.л. масло
• 2 яйца
• 3 с.л. настърган кашкавал
• 1 ч.ч. сметана
• 1 с.л. галета, сол
Начин на приготвяне:
Почистените моркови настъргваме на едро ренде. Заливаме ги с 150 мл вода, прибавяме маслото и ги задушаваме на умерен котлон. Пасираме ги. Пасираме и боба и смесваме двете пюрета. Посоляваме.
Намазняваме и наръсваме с галета плитка тавичка. Изсипваме бобената смес. Наливаме сметаната и наръсваме печивото с настърган кашкавал и ситно смлян черен пипер. Може да сложим и няколко люспички масло. Печем в умерена фурна около 45 мин.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...