Кулинарни рецепти » Мусака с кисело зеле и картофи

 Мусака с кисело зеле и картофи

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 средно голяма кисела зелка
• 5 с.л. олио
• 1 глава лук
• 5-6 картофа
• 10-12 зърна черен пипер
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Варим картофите до полусваряване и ги обелваме, докато са още топли, а след като изстинат ги нарязваме на кубчета.

Накисваме киселата зелка за половин час в студена вода. Изстискваме и я нарязваме на тънки ивички. Отначало задушаваме зелето с 2 с.л. олио, а след 15 мин слагаме останалото олио заедно със ситно нарязания лук, разбъркваме добре и продължаваме да задушаваме. Когато зелето омекне, прибавяме картофите и черния пипер.

Изсипваме сместа в намаслена тавичка, наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна. След 20 мин заливаме с яйцата, които сме разбили с прясното мляко. Оставяме ястието още малко във фурната, за да се запече заливката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало