Кулинарни рецепти » Гювеч от тиквички

 Гювеч от тиквички

Продукти:

• 800 г тиквички
• 4 с.л. олио
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 3 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. наситнен магданоз
• 1 с.л. наситнен копър
• сол

Начин на приготвяне:

Настъргваме тиквичките на едро ренде и ги изпържваме в 3 с.л. олио. Щом омекнат, посоляваме и оставяме да изстинат.

После прибавяме натрошеното сирене, разбитите яйца, млякото и ситно нарязаните магданоз и копър. Опитваме на сол, разбъркваме добре и изсипваме сместа в глинен гювеч, намазан с останалото олио.

Печем в умерена фурна, докато ястието се зачерви отгоре.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало